Hei Jukka!

 

Prototyyppi-ideamme on seuraava:

Aiomme rakentaa baarimikkoautomaatin. Mikko 3000. Tarkemmin sanottuna, viskilasi isketään automaattiin. Lasin paino painaa painokytkimen alas. Tämä aktivoi automaatin, joka servomoottorin avustuksella kaataa tähän lasiin silikoniletkun kautta neljä senttilitraa viskiä. Viinankaadon aikana lasin alla palavat punaiset ledit, ja kun riittävä määrä nautintoainetta on lasissa, syttyvät iloiset vihreät valot.

Isoin ongelma tässä on saada juuri oikea määrä elämän vettä lasiin. Leikittelimme ajatusta erilaisilla sensoreilla, esim. infrapunasensori, joka mittaa nesteen pinnan korkeuden. Päätimme kuitenkin ratkaista tämän probleeman seuraavalla tavalla: Säiliö, jossa haluttu tuote on, asetetaan lähes vaakasuoraan. Silikoniletku liitetään säiliön alimpaan pisteeseen. Off-tilassa letkun toisen pään korkein kohta on nesteen pinnan yläpuolella. Tällöin nesteen ei pitäisi valua valtoimenaan, kun sitä ei haluta. Kun painosensori painuu viskilasin painosta pohjaan, järjestelmä käynnistyy. Servomoottori kääntää letkun lasia kohden. Kun tietty aika on kulunut, servo kääntää letkun takaisin yläilmoihin. Näin saadaan melko tarkasti mitattua tämä neljä senttiä nestettä lasiin.

Lisälaitteita haluamme myös asentaa. Aluksi ainakin eriväriset ledit, jotka ilmaisevat missä vaiheessa prosessia ollaan. Tämän lisäksi voidaan lisätä ääntä tai visuaalisuutta, esimerkiksi LCD-näytöllä, mallia "Juomanne on nyt valmis, sir!".

 

#viski

terveisin Artsi ja Ana.